SVR je napisao:raix je napisao:Ako planirate turu od 200 ili 500 litara po kuvanju kako planirate da pokrenete tih 200/500 l sladovine? Na struju ili plin?
Ovi braumaister sistemi tog kapaciteta rade na 400V i 16A. Hocu reci da vam za takav sistem treba i kabal od trafostanice do pivare. Prikljucak novog brojila za kucu kosta oko 1000eura, mislim da je cena bez radova nego samo taksa. A koliko li kosta uvodjenje industrijskog brojila?
Da li ste razmisljali i o prostoru za kuvanje? Mislim da prostorija mora da ima i odredjenu visinu, nisam siguran.
Ne znam za vas ali ja sam ovo 'industrijski napon" 400V dozivljavao kao svetsku zaveru, napon za marsovce, sve dok skoro nisam naisao na neku raspravu...
Napon kod nas je promenjen, zvanicno nemamo vise 220/380 Volti
vec 230/400Volti a uskoro valjda ce ovih 230V preci na 240V kao u staroj raspaloj qrvi juropi .
Znaci cudo od 400Volti je u stvari trofazna struja ....sad sto u Srb nema ni 220Volti a kamoli 230 .... ebiga mokri kablovi
izraz za takav napon sam sahvatao negde u letu. znas i sam da nisam te struke. a do sada se niko nije javio da me demantuje. SVR hvala ti otvorio si mi oči!