Fotografije, sheme i uputstva kako napraviti svoju opremu za proizvodnju piva.
#17894 od NikolaPesic
28 Maj 2020 15:34
U predstravljanju sam donekle izložio svoje probleme tj nedoumice a želim da dupliram ture i poboljšam proces. VOleo bih tako 40 do 50 litra ture nebitno nek je i 35litra al komotno da se kuvaju.

Da bez duženja krenem :

1. Da li mogu da imam keg 30lita za HLT keg od 50litra za MLT a da kupim zotel lonac za samo 7500din od 75litra za BK? Na kraju i da kupim 2 lonca nije frka. Lonac je samo 10e skuplji od 50litra kega a ima 75litra.

2. Stavio bi trofazni grejać u BK od 3x2kw bar ili 3x3kw da li ssr može da pokrene trofazni ili je prekomplikovano? Tj za BK ne mora PID može i neki ono na vrtenje od 0 do 100% snege gledo sam na YT. Voleo bi da imam dobar boil dakle išto bi ne manje od 6kw poželjno jače svakako. Struju imam trofaznu 21A po fazi posebna tabla samo za to jer je podrum na posebnom brojilu tako da nemam problem sa potrošnjom ili jačinom struje.

3. Da li je za HLT dovoljan grejač neki monofazni 2 ili 3kw kolko sme po fazi da ide al sigurno 16A a 16A valjda beše da može da gura preko 3x2.5 kabla 3 KW grejač? Svakako PID kontrola i ssr od 40A i neki duža sonda.

4. Gde da naručim da mi naprave grejač i kolki ulaz da bude u inčima ako me razumete ? Da znam kolka rupa treba?

5. Gde kupujete mufove niple i ventile od inoxa? A da ne deru previše...

6. Vidim Hrvati koriste neke inox rebrasta creva i u hlt ali i da povežu aparaturu a cena lepa povoljna. Da li ima kod nas i da li neko koristi to? SIlikonska su preskupa.

7. Hladjenje bi radio CFC od bakrene cevi meke ( ne znam koje debljine i dužine) i običnog creva za vodu.

8. Fermentacija Zlatarplast bure 60litra radi poso.

9. Ako bi uzeo lonac 75l za MLT gde da nadjem lažno dno ko to pravi?

nadam se da nisam smorio

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju