Čekaj, pivo se kuva? Gde mogu da se informišem?
#17471 od Rockula
06 Maj 2019 20:40
Pozdrav,
Nov sam ovde na forumu,pa bi mi trebala mala pomoc ako moze?
Nadam se da je vecina upoznata sa sajtom Brewer's Friend, i tamo ima mnogo ponudjenih recepata,a ono sto mene zanima je sledece (jer nema bas pojasnjeno u FAQ) na primer: pise tamo u sekciji Hops koje se vrste hmelja dodaju i ima podsekcija Time- tipa jedna kolicina 60 min,druga 30 min itd...moze li mi neko reci na sta se to vreme tacno odnosi?
Da li je to 60ti minut od pocetka kljucanja ili sta vec?
Hvala
#17472 od Šumadinac
06 Maj 2019 23:45
Ako sam ja dobro razumeo vreme se meri tajmerom a ne stopericom , ako ti pise vreme kuvanja 60 ili 90 minuta hmelj koji se prvi stavlja je za gorcinh a pred kraj za aromu , znaci na 60 minuta cim pocnes stavljas taj a onaj na 10 ili na 0 stavljas kad ti je vreme skoro pri kraju ili istekne , kolege ako nisam dobro objasnio molim da me ispravite ili izbrisete ovaj odgovor
#17473 od Mladen
07 Maj 2019 14:21
To vreme ti pokazuje koliko dugo kuvas taj hmelj. Ako ti je vreme kljucanja 60 minuta, i za odredjen hmelj pise 60 min, to znaci da ga dodajes na pocetku kljucanja. Ako je npr, 10 min, onda hmelj dodajes 10 minuta pre kraja kljucanja.

U nekim receptima ces naici na vreme kljucanja 90 minuta, a recimo vreme za hmelj je npr 60 min. Tada u prvih 30 minuta kljucanja ne dodajes hmelj.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju