Sve o pivskim softverima, kalkulatorima i ostalim stvarima koje nam olakšavaju život.
#919 od Shone
21 Jul 2014 23:39
Slika

Za sve one koji tek počinju da se bave kućnim pivarstvom, jedan od sastavnih delova ovog hobija je i pivski softver. Znatno će vam olakšati u skaliranju recepta do onog nivoa, koji vaša oprema može da podrži. Zapravo ja bih išao i dalje od ove konstatacije. Mislim da je pivarski softver jako koristan alat, koji bi svaki kućni pivski majstor trebao da savlada, barem na nekom osnovnom nivou. Pošto ovo nije tema za detaljnu diskusiju oko toga šta se sve ovim alatom može uraditi, ja ću posle ovog kratkog osvrta na korist od istog, predložiti da svi oni koji nemaju ili ne žele da izdvoje sredstva na početku za softver. Skinu i instaliraju jedan odličan program pod nazivom, Brewtarget.
Postoji verzija za dva operativna sistema mac.windows i Linux, besplatan je bez obzira koju od te dve varijante preuzmete i instalirate. Otvornog je koda, što znači da uvid u to kako je program urađen može imati svako, a ono što je još bitnije je to što na njemu radi veći broj programersko pivskih majstora širom sveta. U rad i poboljšanje programa se može uključiti svako ko ima dobre volje i znanja.Trenutno je preveden na trinaest jezika, a dobrovoljci za prevođenje na Srpski bi verovatno bili oberučke prihvaćeni.Iako sam u svojoj skromnoj karijeri kućnog pivara koristio razne programe, on mi je nekako prirastao srcu i uvek ga imam instaliranog na računaru. Nekoliko puta mi se dešavalo da trajal verzije raznih drugih programa isteknu, pa je on uvek bio taj, koji je vadio kestenje iz vatre.

Slika

U sebi poseduje skoro sve ono što jedan moderan program treba da poseduje, prilično je minimalističkog izgleda, ali su sve informacije dostupne i pregledne. Za početak i više nego dovoljno, u koliko naučite da radite u njemu vrlo lako ćete se snaći u ostalim programima. Trenutna verzija je 2.0.3, na klipu je dosta starije izdanje.

Link za preuzimanje programa :

http://www.brewtarget.org/download.html

Brewtarget 1.2.3 - Free Brewing Software

#1523 od AleksandarV
02 Sep 2014 12:44
Odličan program.
Skrenuo bi pažnju da program daje prikaz kakvog će ukusa da bude vaše pivo (ona čaša sa desne strane). Vrlo lijepa sitnica a puno može.
A i besplatan je :)
#1528 od Shone
02 Sep 2014 13:19
Super je program, apsolutna preporuka. Mogu reći da ga i sada često koristim, iako imam BeerTools.
#11885 od Shone
08 Avg 2016 13:16
Nova besplatna verzija programa Brewtarget za Windows, Linuh 32 i 64 - bita, Mac - 65 bita

link - Downloads

Slika

Slika

Slika

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost