Čekaj, pivo se kuva? Gde mogu da se informišem?
#17255 od Relja
28 Okt 2018 17:08
Izmerena gustina 14og dana fermentacije i iznosi 1016. Rečeno mi je da treba da se spusti do 1008. Da merim sad par dana zaredom i ako se ponovi dva dana ista gustina da flaširam? Probnu flašu sam napunio malo preko grlića flaše, koliko bi trebalo da se inače pune? :D :?:
#17264 od Relja
31 Okt 2018 18:00
Flaširano 17og dana. Eksperimentisao sam sa šećerom, u 20 flaša sam stavio po 3g, a u ostalih 20 po 3.5g dekstroze. Koliko sam shvatio sekundarna fermentacija bi trebala da traje oko dve nedelje(u podrumu 18 stepeni) pa bih trebalo da prebacim u frižider na još nedelju dana. Pitanje, šta se dešava ako ne prebacim u frižider, da li mogu da ostavim u podrumu mesec,dva,tri?
#17266 od samardzija
01 Nov 2018 13:47
Mislim da je preporucljivo da budu nize temperature zbog talozenja kvasca iz sekundardne fermentacije. U principu radis cold crash i bistris pivo. Eksperimentisi i kod ovoga, stavi u frizider koliko imas mesta ostalo ostavi u podrumu pa javi rezultate. mislim da se pokvariti nece ni u podrumu jer ti temperature idu na ruku.
#17268 od raix
01 Nov 2018 20:53
Dardanion je napisao:Meni na tih 18 u podrumu posle mesec dva pivo postane pregazirano..

To je onda infekcija. Trebalo bi da ostane stabilno i posle 2 3 a i vise meseci. Pod uslovom da je fermentacija dosla do kraja, flase i sistem za tocenje cist.
#17270 od raix
02 Nov 2018 17:22
Pojacaj dezinfekciju tj proveri slavinu/creva/botling bucket/flase... sve od hladjenja do flasiranja. Star san ostavi tako kako je. A primeni jos neku hemiju na opremu npr oxi/kausticnu sodu/persircetnu kis pa isperi pa opet starsanom. Pivo bi trebalo da je stabilno bar 6 meseci nakon flasiranja.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju