Čekaj, pivo se kuva? Gde mogu da se informišem?
#9991 od saša blagojević
09 Mar 2016 09:53
eto opet sam početnik u nečemu.moja draga bi baš želela da joj napravim cider a pošto nemam iskustva pitam vas poštovane kolege da li je neko pravio već ovo piće(KONTAM DA JESTE),i molim za pomoć.nađoh neki recept kod hrvata na forumu pa vas molim za mišljenje:
20l soka od jabuke
90dkg smedjeg secera
90dkg meda
0,225 laktoze
1 ili 2 paketa sampanjskog kvasca
1,8 dl kukuruznog secera
Dakle 16 litara soka odmah u fermentor.
4 litre grijati sa secerom i medom dok se ne rastope, mjesajuci da se sprijeci karamelizacija. Dodati u fermentor. Dodati kvasac kad se cidar ohladi.
Fermentirati 3 tjedna.
Pakovati u boce koristeci kukuruzni secer i laktozu. Karbonizacija 7 do 10 dana.
umesto kukuruznog šećera(mislim da je to fruktoza)stavio bih dekstrozu a onda nema potrebe ni za tom laktozom.može li naš pivski kvasac ovde da odradi posao ili moram da nabavljam baš ovaj šampanjski?
#10000 od Sremska Piva
09 Mar 2016 22:22
A ja volim pivo al i moja zena voli pivo...

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost