Čekaj, pivo se kuva? Gde mogu da se informišem?
#8886 od raix
18 Jan 2016 21:23
BravićCRO je napisao:@raix

na što tocno misliš ?

Na tvoje pitanje. Max temp vode pri dodavanju u sladovinu.
Pitam zato što ako radiš dekokciju jedan deo uvarka sladovine se kuva. Što bi značilo može i 100 stepeni.
#8889 od BravićCRO
18 Jan 2016 21:39
Nisam pitao koja je max temp, vode pri dodavanju u sladovinu.

Pitao sam koja je max temp vode pri dodavanju slada u nju - ukomljavanje.

Nema dekokacije, a ukomljavanje je 60min, 66C ..
#8892 od raix
18 Jan 2016 21:55
Mislim da na razlike , dal vodu u slad ili slad u vodu. Bitno je da nema grudvi slada u toku ukomljavanja. Zato obično ide slad i vodu. A ako treba da dignes temp za koji stepen slobodno dodaj kljucalu vodu.
A ako ti je toliko hladan slad da treba da ga sipas u kljucalu vodu ne bi li tako postigao 66 stepeni onda slobodno tako uradi. Vodi računa da odnos vode i slada bude 3 prema 1, 3l vode na 1kg slada i da pH bude izmedju 5.4 i 5.6.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju