Čekaj, pivo se kuva? Gde mogu da se informišem?
#16907 od chure
04 Jul 2018 17:25
Pozdrav svima, imam pitanje vezano za ovaj recept jer piše da je boil size 8 gallons (30 l) a kada udjem u brew session pise da je potrebno 39l vode jer 6,6 ode na slad a 9 ispari. Pošto imam lonac od 30 litara da li da
1) kuvam sa istom kolicinom sirovina iz recepta ( i možda dodam vodu kasnije)
2) proporcionalno smanjim sve sirovine (to je otprilike 25% manje svega)
#16908 od SVR
04 Jul 2018 20:07
39lit ti je totalna kolicina vode. Voda za ukomljavanje+ voda za ispiranje , a tu ulaze i gubici koje si pomenuo.
Na kraju ces dobiti 22lit piva. Cilj ti je da napunis serpu sa 30 lit worta nakon ukomljavanja i na pocetku kuvanja.
POsle kuvanja oko 25lit ces dobiti u fermentor i na kraju ces iz fermentora dobiti 22-23lit gotovog piva za flasiranje


p.s. bilo bi lepo da se predstavis u posebnoj temi, svih 600+ clanova foruma zele da cuju vise o tebi :D
#16911 od SVR
04 Jul 2018 23:41
Collect 8 gallons (30 L) of runoff, stir in dextrose, and bring to a boil.


po receptu treba da dodas odmah pre nego pocne da vri 340 gr dekstroze.
nisam nikad to primenio, ja dodajem 15-10min (pre kraja kuvanja)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost