Čekaj, pivo se kuva? Gde mogu da se informišem?
#17524 od selko014
09 Jul 2019 16:56
Pozdrav, čitam forum već par meseci, počeću od fermentora koji ću napraviti od kante koja će biti glatka unutra sa što manje izbočenja, radi lakšeg pranja kasnije, fermentor ću sam praviti, naručio sam slavinu i vrenjaču isto iz majstora, za početak hoću da pravim od starter seta za pivo, ništa posebno ništa komplikovano, potom bih pravio od ekstrakta slada i na kraju all grain, dok uđem u štos malo. Starter koji pravim je COOPERS REAL PALE ALE iz majstora, neki savet pre početka možda?
#17525 od Mladen
09 Jul 2019 23:18
Pa u principu nemam nikakav specijalan savet. Imas i na youtube-u dosta klipova za pravljenje od starter seta, uradi sve kao i oni, i to je to. Mozda da eventualno kupis drugu kesicu kvasca, posto ti kvasci u starter setovima najcesce dugo stoje.
#17526 od ZippaYa
11 Jul 2019 15:04
Ćao ja sam radio te setove i nisu ništa spec. Bar ne ako ne radiš dry hop ili bilo kakvu egzibiciju (voće, začine, blend sa žestinom ili šta god). Tek tu imaš nešto zanimljivo. Setovi su nešto bolji od industrijskog (zbog sastojaka i zato što si sam napravio :) )
Jedan - dva čisto da te nateraju da se posvetiš higijeni i sanitizaciji i da organizuješ "proces" u svom okruženju i sa svojom opremom.
Lično ne pravim sad ništa zbog temperatura - kod mene u "laboratoriji" je 25, 26, 27,... em variraju, em su visoke - ništa od toga ne ide u prilog. Ako pak imaš uslova u nekom podrumskom prostoru sa stalnom temp (18 ili 21 ili bilo šta u tom rasponu) i plus tu imaš uslova posle i da pretočiš (u sekundar ili u flaše/bure) onda udri. Ako ne, onda bolje sačekaj kraj leta.

Srećno i javi kako je ispalo!!!
#17527 od selko014
11 Jul 2019 23:00
Ćao ja sam radio te setove i nisu ništa spec. Bar ne ako ne radiš dry hop ili bilo kakvu egzibiciju (voće, začine, blend sa žestinom ili šta god). Tek tu imaš nešto zanimljivo. Setovi su nešto bolji od industrijskog (zbog sastojaka i zato što si sam napravio :) )
Jedan - dva čisto da te nateraju da se posvetiš higijeni i sanitizaciji i da organizuješ "proces" u svom okruženju i sa svojom opremom.
Lično ne pravim sad ništa zbog temperatura - kod mene u "laboratoriji" je 25, 26, 27,... em variraju, em su visoke - ništa od toga ne ide u prilog. Ako pak imaš uslova u nekom podrumskom prostoru sa stalnom temp (18 ili 21 ili bilo šta u tom rasponu) i plus tu imaš uslova posle i da pretočiš (u sekundar ili u flaše/bure) onda udri. Ako ne, onda bolje sačekaj kraj leta.

Srećno i javi kako je ispalo!!![/quote]
Da li je problem da prebacim to u drugu kantu nakon 24h jer mi ova ne dihtuje najbolje majku joj ja
#17530 od raix
15 Jul 2019 16:33
Ostavi tu svakako.
Ako uzmes zlatarplast burence vrenjaca ti i ne treba.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost