Malo žitarica, malo ekstrakta.
#8693 od taraba
10 Jan 2016 15:40
Recept deluje OK.
Imaces problem sa postojanom penom svakako zbog lipida iz kakaa i ne možeš ništa povodom toga da uradiš.
U stvari možeš, a to je da pivo staviš u burence i da služiš azotom al to je već totalno druga matematika.

Opusti se i uživaj u pivu koje si napravio.
Ostavi malo da odstoji u flašama - barem 3 nedelje, idealno mesec - dva pa zapiši svoje utiske - mnogo slatko, nedovoljno slatko, previše roast-a, premalo čokolade itd.
Pa sledeći put kad budeš pravio stout, na osnovu utisaka izmeni recept, pa vidi šta si onda dobio.
Tako se najbolje uče doprinosi sladova i različitih tehnika finalnom proizvodu.

Edit:
Ovo što raix kaže, ako si radio steeping a ne mashing ovih ovsenih od njih neces dobiti nista, tj malo skroba i masti ali ne i šećer.
Ovsene i osnovni pils slad moraju da se ukomljavaju, u protivnom dobijaš skrob a ne šećer.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost