Malo žitarica, malo ekstrakta.
#8445 od taraba
29 Dec 2015 00:52
Mali Bane je napisao:
taraba je napisao:Kad tako dodajete novu aromu/ukus pred flasiranje imate mogucnost da dozirate precizno koliko dodati.
Uzmes šot čašicu i izmeriš zapreminu (špric, one graduisane šoljice, vaga) i uz pomoć šprica dodajete malo po malo dodatni ukus i sve vreme pises koliko si dodao kako bi formirao proporciju. Ako je na šot od 100ml islo 0.5ml rastvora onda na 10L ide Xml rastvora.

Sinoc testirao Choco Orange Oatmeal stout. Neverovatno koliko malo pomoradze je potrebno da se dobije Jaffa šmek :D


Daj recept, konkretno me zanima sta si ubacivao za choco orange momenat, oatmeal stout cu sam smuckam xD


Omašio sam post nekako.
Elem,
Za choco je islo 100g Cocoa nibs u ~150ml Jack Daniels-a 7 dana.
Nakon toga dve nedelje u fermentoru sa 12L Oatmeal Stout-a, OG 1052.
Za orange momenat, kora jedne pomorandze oguljena ljuštilicom za krompir/jabuke i natopljena sa 45% alkoholom (medicinski Etanol razblažen destilovanom, nisam imao vodke u kući).
To stoji 7 dana.
Dodat 1 - 2ml po flaši kad je flaširano.

Još nisam otvorio prvu flašu, ali ću verovatno sutra - prekosutra pa javim utiske.
#8447 od Sava
29 Dec 2015 01:38
Gde nadje Cocoa nibs u Srbiji?
#8450 od taraba
29 Dec 2015 13:00
Zdrava hrana u Borči, al sam video i u IDEA-i.
Prodaju ih ovim hipsterima za oko 300din 100g kao zdravu hranu punu trte mrte čega sve ne.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost