Malo žitarica, malo ekstrakta.
#15354 od palabra
28 Jun 2017 23:53
Cek bre sto u kutiju ,treba da se gazira Na sobnoj temperaturi 10-15 dana,PA onda u frizider Na jos 7.

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk
#15357 od djuro13
29 Jun 2017 07:56
Kod mene je trenutno u stanu oko 25-26C, ako ne i više - mislio sam da su to nenormalno visoke vrijednosti temperature čak i za karbonizaciju.
Boce su stavljene u stiroporsku kutiju, uspravno, na temperaturu od oko 20C (za 1-2 stepena više od temperature fermentacije).
Da li je to odgovarajuće?
#15359 od Stole
29 Jun 2017 09:12
Dobro si uradio, bolje tako malo bezbedno nego da razmisljas hoce li ispasti ok.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
#15454 od djuro13
06 Jul 2017 23:32
Danas sam (12. dan od flaširanja) prebacio flaše sa oko 20C u frižider, na još nekoliko dana...
Kako i valja :-), nisam se mogao suzdržati da ne probam na šta pivo liči.
1-2 boce sam ubacio u zamrzivač na brzo hlađenje pa probao nakon pola sata...
Slika
Pivo je gorko (Magnum, ciljao sam oko 43IBU, po kalkulatoru), mislim da je ispalo kako treba. Koristio sam 2 hmelja: Centennial mogu lijepo da namirišem i osjetim onaj "earthy" ukus, a mislim da je Simcoe dao onaj miris borovine koji se nađe na kraju...
Karbonizaciju sam ciljao oko 2.2 vol, kao donju granicu za APA - kao što sam pisao, sigurno više neću ići ovako "ofrlje" sa sipanjem desktroze u svaku flašu. Pivo mi je lijepo gazirano, mada bih za sledeće varijante mogao ići i na više...
Možda bi mi bilo draže da je pivo za jednu nijansu bilo "slađe" i sa više sladnih momenata - možda ću za sledeća kuvanja staviti više od 350gr Cara Red 50EBC slada...

U frižideru je ovakva situacija:


Slika

:D

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost