Stranica 1 od 1

MIšljenje o receptu kao i predlozi za imenu istog

PostPoslato: 23 Feb 2020 17:02
od DraganBan
Pozdrav,
zanima me šta mislite o ovom receptu i svakako bi voleo da čujem šta i kako da se smanji doda ili ispravi.
cilj je prvo pivo APA tipa.
hvala

https://www.brewersfriend.com/homebrew/ ... st-ban-apa

Re: MIšljenje o receptu kao i predlozi za imenu istog

PostPoslato: 07 Mar 2020 15:46
od raix
Nesto ovde nevalja jer imas ukupno 10kg osnovnog slada

Re: MIšljenje o receptu kao i predlozi za imenu istog

PostPoslato: 12 Mar 2020 00:09
od Kosmajac
Druze princip je da imas 15-20% max aromaticnih sladova na bazni, oko 5 kila je za 25l dovoljno ukupnog slada, inace magnum hmelj ti je za gorcinu a ne aromu.
e sad,m za svoje pare moz da radis sta oces

Re: MIšljenje o receptu kao i predlozi za imenu istog

PostPoslato: 24 Mar 2020 15:21
od DraganBan
Da greškom je 2 puta stavljen po 5kg slada. Vidite da je na kraju taj drugi put nisam primetio. Evo obrisao sam odmah.

Pa magnum je i stavljen za gorčinu ne za aromu odma na početu boila na 60min od kraja. Posle citra i ostatak za aromu.

Re: MIšljenje o receptu kao i predlozi za imenu istog

PostPoslato: 24 Mar 2020 17:06
od Vlaxy
Ja sam kuvao sa sladom iale ale 3,5 kg,0,5 münchmer 2 tamni i za šaku carameliz.a od hmelja magnum/cascade kvasac 05 ale i pivo je savršeno.Pozdrav

Re: MIšljenje o receptu kao i predlozi za imenu istog

PostPoslato: 02 Apr 2020 19:20
od MilanM
Ja bih radio:
- dodao 250g ječmenih pahuljica,
-18g magnuma na 0min (eventualno 20g)
- sav hmelj koji palniraš da staviš, stavio u whirlpool (30+30+30). Bez komplikovanja, bolje će da se oseti.