Vino, rakija, medovina, cider i ostali fermentirani ili destilovani drugari.
#5717 od SVR
07 Jul 2015 17:10
Hvala Civi, ma jok sad sam narucivao kvasce ali mislio sam da je bacanje para vec imam ovaj nottingam elglezi ga isto hvale
imam razlicite vrste jabuka ali ne stizu u isto vreme
jedna slatka ce jos malo a kisele kasnije najesen mozda blendujem 3 vrste
#6589 od Ron Jeremy
30 Sep 2015 09:25
Iskrsla mi neka jabuka, pa cu da se igram malo pravljenja cidera, a imam samo S04 , pa me zanima koliko da stavim na koliko litara cidera ?

I nem pojma koliko soka se dobije od npr. kilo jabuka, ili to ima veze s sortom ?
#6603 od civi
30 Sep 2015 14:26
Kvasac ti ide isto kao i za pivo možda malo više slobodno, što se jabuka tiče to ti zavisi od sorte ali pročitaj moje postove gde sam nave od koliko jabuka sam dobio koliko soka.
Svakako kad dobiješ nektar iz jabuke obavezno izmeti OG jer ćeš morati da ga razrediš sa vodom.
#17309 od SVR
15 Feb 2019 23:35
.. gde smo ono stali pre 4-5god? :-)
Ko je sve pravio cider i jel to moze da se pije? Nisam nikad pio a stoka eng. mi poslala greskom kvasac WLP730 Chardonnay White Wine Yeast a kako sad nema grozdja za Chardonnay moracu da probam da pravim cider. Dajte recepte koje ste koristili a mislite da valjaju. Kupio bi neki sok od jabuke da ne ljustim i cedim jabuke, mislim da sad ne moze iz njih nista ni da se iscedi
#17310 od civi
18 Feb 2019 09:43
Pre neki dan sam kupio Ajdare u Maxiju kao da ih je neko punio šećernom vodom, dakle može da se iscedi iz njih dosta soka i svakako moja preporuka da se kasnije razblaži vodom jer sam se ja zajebo pa sam dobio vino a ne cider (onomad kad sam pravio)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost