Sinoć ste popili dobro ili možda loše pivo? Podelite to sa ostalima.

Najbolje 15A Weizen/Weissbier pivo po vašem ukusu?

1
8%
2
15%
5
38%
1
8%
0
N/A
0
N/A
2
15%
0
N/A
1
8%
1
8%
#3831 od Shone
24 Jan 2015 14:34
Mali uvod kako bi opisao ono što želim da pokrenem na ovom forumu i sa ovom temom.
Trenutno se tržište Srbije nemože pohvaliti baš vrhunskim pivima u svim stilovima, barem po onom što se da videti na nekoliko sajtova specijalizovanih za glasanje i ocenjivanje piva, ali piva i pivskih stilova ima, tako da se već u neka glasanja možemo upustiti.
Dakle namera mi je da se glasanjem i ovom malom anketom izabere trenutno najbolje pšenično pivo na tržištu Srbije po izboru foruma Kućno Pivarstvo. Nadam se da će te ovo glasanje shvatiti barem toliko ozbiljno, da ne glasate za piva koje niste probali. Par saveta - pre nego što sebi date oduška i glasate, izaberete tri pšenična piva za koje mislite da su favoriti, probajte ih u isto vreme, a tek potom glasajte. U koliko je moguće napravite slepi test. Nemojte se voditi ocenama sajtova koji su specijalizovani za ovakve stvari, glasajte po svom ukusu.Dozvoljeno je glasanje za dva piva, svake godine će pivo sa najmanje glasova otpasti sa liste, a na njegovo mesto doći neko novo sa tržišta. Lista izgleda ovako;

1.Franziskaner hefe-weiss

2.Erdinger Weissbier

3.Schneider Weisse Tap 7 Unser Original

4.Paulaner Hefe-Weissbier Naturtrüb

5.Baltika #8 Wheat

6.Flensburger Weizen

7.Schöfferhofer Hefewiezen

8.Oettinger Hefeweissbier

9.Memminger Weissbier

10.Steph Weiss

Došlo je do male promene, sa liste je izbačeno pivo Weihenstephaner Hefeweissbier, zato što ga trenutno na tržištu nema, ali imam informaciju da će ga biti, trenutno se može glasati za dva piva po vašem ukusu, značajna razlika u odnosu na predhodno glasanje je što je u ovom dozvoljena promena mišljenja. Dakle u koliko kasnije probate neko bolje pšenično pivo koje postoji na listi možete izmeniti svoju odluku. Prvo glasanje i tema je zaključana. Sve one koje su glasanje obavili molim da to obave ponovo. Napišite komentar o pivu koje ste probali, takođe možete napisati i koje pivo bi želeli da vidite i probate u Srbiji, hvala.
#3834 od SomiKnight
24 Jan 2015 16:46
Ja sam glasao za Schneider Weisse i Steph Weiss. Mada su mi od Tap 7 dosta bolji Tap 4 i 5, ali nebitno.
Od ponudjenih nisam probao Baltika i Fensburger.
I tek kad sam ovo napisao sam shvatio da nisam ni trebao da glasam dok ih ne probam, mada sa druge strane ko zna kad ce to biti.

Takodje nisam se obazirao ni na cenu, pretpostavljam da nije bitna za ovu anketu.

Pa da pojasnimo malo, da li se glasa ako nisu probana sva piva sa liste, i da li se obraca paznja na cenu?
#3835 od civi
24 Jan 2015 17:15
nisam probao sva, definitino moj favorit je Erdinger dunkelweizen koga nema na spisku.
Glas dajem:
1. Schofferhofer
2. Erdinger Hefeweizen

izinjavam se konektovan sam preko tableta pa nisam ukapirao opcije za glasanje, evo ispravljam se. :laganica:
Poslednji put menjao civi dana 24 Jan 2015 22:05, izmenjena samo jedanput
#3836 od Shone
24 Jan 2015 17:44
@SomiKnight

Ja sam glasao za Schneider Weisse i Steph Weiss. Mada su mi od Tap 7 dosta bolji Tap 4 i 5, ali nebitno.
Od ponudjenih nisam probao Baltika i Fensburger.


Tap 4 i 5 su hmeljania pšenična, sasvim je ok ako ti se više sviđaju, ali njih sam izostavio zbog toga što su atipična. Svakako ti preporučujem da probaš Baltiku.

I tek kad sam ovo napisao sam shvatio da nisam ni trebao da glasam dok ih ne probam, mada sa druge strane ko zna kad ce to biti.


Upravo zato sam i formirao ponovo glasanje, sada je dozvoljena promena mišljenja, znači ukoliko probaš i utvrdiš da ti neko drugo pivo više leže možeš promeniti glasanje. :laganica:

Pa da pojasnimo malo, da li se glasa ako nisu probana sva piva sa liste,


Moja preporuka je samo da se ne glasa za pivo koje niste pili, a toga ima. Mnogi posete sajtove gde se pravi rejting za piva pa glasaju na osnovu toga, a ne na osnovu sopstvenog ubeđenja. Dakle slobodno glasaj, mišljenje možeš promeniti kao što već napisah.
i da li se obraca paznja na cenu?


Cena nije bitna, niti treba da bude merilo kvaliteta, ako je neko pivo dobro a jeftino, glasaj za njega. Sa druge strane jako mi smeta, što je pivo u Srbiji poput ostalih alkoholnih pića - daj samo da je jeftino, kako bih mogao dobro da se naločem i "uradim" :beer-funnel: , dakle fokusirajte se na kvalitet i osećaj koji imate kada to pivo pijete. Cena nekada može da zavara, platite nešto dosta, a zatim hvalite probano pivo samo zato što ste ga skupo platili. Ali, ako je neko pivo za nijansu bolje od drugog, a pritom je skuplje, onda njegova cena nije bitna, to pivo je za vas najbolje. O tome da li će te ga kupiti ponovo, neka brigu vodi proizvođač sa svojom cenovnom politikom. Pravo merilo je ako možete sa društvom da uradite, nešto poput ovog u priloženom video klipu, ja sam inače zagovornik takvog načina ocenjivanja piva i potrudiću se da uskoro i organizujemo nešto slično.

Koje je najbolje pivo u Srbiji?


The German Hefeweizen Blind Taste Challenge
#3837 od Shone
24 Jan 2015 17:47
civi je napisao:nisam probao sva, definitino moj favorit je Erdinger dunkelweizen koga nema na spisku.
Glas dajem:
1. Schofferhofer
2. Erdinger Hefeweizen


Ne morate da se izjasnjavate postom ako je pivo na listi, glasanje je iznad mog prvog posta, označite kućicu i kliknite na glasaj. U koliko kasnije probaš neko drugo pivo koje ti se više svidi, možeš ispraviti svoje glasanje.
Erdinger dunkelweizen - spada u dunkelweizen a ne u Weizen/Weissbier.
#3856 od Stole
26 Jan 2015 03:25
Imajte na umu da ovo glasanje nije za najbolje psenicno pivo nego za najbolji 15A Weizen/Weissbier po trenutno vazecoj standardizaciji BJCP-a. Zato se ovde ne nalaze Tap 4 i 5 i Erdinger Dunkelweizen.

@Shone

Imas samo malu prepreku u ovoj ideji. Ne znam da li si obratio paznju na sledece kada si pravio glasanje. Citiram sta stoji u podesavanjima posta kada se pravi glasanje:

Upišite svaku opciju u novu liniju. Možete uneti do 10 opcija. Ako uklanjate ili dodajete opcije svi prethodni glasovi će biti resetovani.


To znaci da ce se svi glasovi resetovati u onom trenutku kada ti ubacis novo pivo kako ono postane dostuno u Srbiji.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju