Bio sam na festivalu u NS. Bili su fini svi, dali su da se proba bez placanja, ali sam se trudio da na svakom standu uzmem bar po jednu vrstu. Sve u svemu ocigledne su ogromne varijacije u kvalitetu. Npr, meni je Zmajski Pale Ale bio fenomenalan pre godinu dana, sada je izlapeo. Verovatno je stariji keg. Sa druge strane, imao sam neke reviewove od drugara za neka piva da su slabija, a ispala su ok.
Prvi put sam pio Zebrew i oni su na mene ostavili pozitivan utisak. Ocigledno ubacuju dosta stvari u pivo da dobiju jedinstveni i karakteristican ukus, i meni je to sasvim ok. Tropic IPA mi je bio super, Ice Cream Stout je bio super kada je serviran, kada se ugrejalo malo vec je bio dosta losiji. Ono trece novo je isto bilo ok, ali nije mi ostavilo utisak.
Prvi put sam pio Crow. Meni je stvarno pitko ovo pivo, klizne samo i mislim da je sasvim ok za sire narodne mase. Meni je po ukusu nesto jace telo, ali Gecko mi je bio ok (malo limunastiji). Mr. Hyde mi je bio isto interesantan jer je pun ukusa, a jako slabo pivo (3,8%). Iz dogme su isto bili ok, ali kada imaju svoju pivaru koju prave, onda bih dao konacan sud. Paunovic Porter mi je isto lepo legao.
Razocarao me je Oldbridz, ocekivao sam vise. Jako su im cudna i losa piva. Kabinet, hehe, oni su sampioni. Svako pivo im je sve gore. Najbacenije pare su mi na barikirani Cherry koji su prodavali 300din za 0.2L. Crkao bih da nisam probao, ja mislim da sam pola prosuo. Odvratna kombinacija wannabe visnje i drveta koje ne daje one arome koje bi trebalo, nego daje aromu bandere. SingleHop Citra je takodje katastrofa, meni je umetnost kako su napravili tako slabasno pivo sa tako dobrim hmeljom.
Probao sam jos svasta, ali mi nista nije ostavilo neki veliki utisak da sada nesto pisem tu.
Na kraju sam se zapio i morao da prekinem sa degustacijom

Sve u svemu, napreduje scena, ali su nam craft piva na nasoj sceni dosta slicna. Fali im WOW faktor. Neko ima ideju ali nema realizaciju. Sa druge strane neko ima perspektivu pa videcemo sta ce da urade.
Razlika izmedju genija i ludaka se meri samo uspehom.