Sinoć ste popili dobro ili možda loše pivo? Podelite to sa ostalima.
#10667 od Sremska Piva
25 Apr 2016 23:21
Eo veceras sam pio Golden Hare, ima u ideji. Full aromatic light pivo sa 4.4 alc. Fino pivo, vise zahmeljeno ali nekako izbalansirani engleski ale. O5 sam video nesto novo na polici a otisli smo zbog tortilje...
A kupio sam i Holsten, ja mislio original ono qrc celarevo bre... Ma lici na zajecarsko sta da kazem kupio sam ga prvi i zadnji put.
#10668 od SomiKnight
26 Apr 2016 21:22
Poskupelo pivo u maksiju...

Otisao danas da pazarim pivo, vidim ima na polici, cena ista, super, dodjem na kasu, kad nije ta cena, od jutros promenili cene.

Sad je mc chouffe 190 din. I westmalle je poskupeo, tu je negde i on. Nije puno, samo 80% skuplje nego pre.
E sad onih 106 din za mc chouffe je bas bilo jeftino, ovo 190 din je onako, da je negde izmedju bilo bi potaman.

Gledam online shop, duvel 0.75 je bio 270 din cini mi se, u shopu je sada 420 din.

Eto, prosla promocija.

Inace, probao sam danas Valentins Premium Weißbier iz limenke, onako, nije lose, moze da se pije, malko je blago, da ne kazem vodenkasto, ali takav mi je i erdinger i hacker pschorr. Od ta tri mi je pschorr najbolji. Zaboravih da kupim franziskaner, probao sam ga jednom ali poodavno pa se ne secam kakav je, doduse nisam nesto bio impresioniran, a i najskuplji je 200 din. Sledeci put.
#10669 od BlackyBandit
26 Apr 2016 22:24
Franziskaner je kiseo, meni je bio pih. Mada mi je zet bio doneo pravac iz Nemačke jednu turu, bilo je bolje. U toj kategoriji, Sanwald je odlično pivo.
#10670 od taraba
26 Apr 2016 22:44
Weinstephaner i Franziskaner izmislili weissbier. Ostala pivo u stilu su, po meni lošija.
Još nisam osetio kiselost u Franziskaneru, mada neki ljudi generalno osećaju kiselost pšeničnih piva.
#10694 od palabra
01 Maj 2016 09:53
Jos jedan glas za sanwald ima u dis-u.mada i franziskaner ja super.
#10843 od djuro13
15 Maj 2016 00:56
Da se i ja, kao konzument, prijavim ovdje...
Probao sam večeras aktuelnu Maxi ponudu. Skidam kapu za opciju uvođenja Belgijanaca u naš plebejski život ovdje. Tačno je da je ona akcijska ponuda proletjela kao vihor, ali kontam da je ponuda Westmalle (Dubbel i Tripel) te McChouffe za oko 200 dinara, sasvim korektna...Dakle, s vremena na vrijeme (koliko budžet dozvoljava), prihvatljiva opcija da se ima uvid u pristojne Belgijance.
McChouffe su neke koleginice proglasile za omiljeno pivo, tako da proslavljamo široku dostupnost.
Westmalle nisam prije probao - i moram reći da mi je Dubbel baš legao (iznenađujuće gorak, manje sladak nego neki drugi, suv...). Trippel definitivno nije moj stil...Note zelene jabuke (ne u smislu off-taste), nešto punijeg tijela, primjetnog alkohola...Izgleda da treba još da učim...
P.S. Ponovo sam probao Brok IPA i korigovao bih svoj pređašnji stav - pivo je korektno, za euro-IPA, mirno, gorko, sa zemljanim notama. Ko bi htio da koketira sa stilom, za početak, jeftina opcija da proba nešto za 100 dinara. Nakon toga neka nastavi sa Englezima, pa proba Amerikance itd...
P.P.S. Našao sam Kapuziner u lijepoj staroj flaši sa pull-of zatvaračem, ali ga ima i u limenci. Ko voli Weizen neka proba!
#10947 od Sava
23 Maj 2016 23:41
Bio sam na festivalu u NS. Bili su fini svi, dali su da se proba bez placanja, ali sam se trudio da na svakom standu uzmem bar po jednu vrstu. Sve u svemu ocigledne su ogromne varijacije u kvalitetu. Npr, meni je Zmajski Pale Ale bio fenomenalan pre godinu dana, sada je izlapeo. Verovatno je stariji keg. Sa druge strane, imao sam neke reviewove od drugara za neka piva da su slabija, a ispala su ok.

Prvi put sam pio Zebrew i oni su na mene ostavili pozitivan utisak. Ocigledno ubacuju dosta stvari u pivo da dobiju jedinstveni i karakteristican ukus, i meni je to sasvim ok. Tropic IPA mi je bio super, Ice Cream Stout je bio super kada je serviran, kada se ugrejalo malo vec je bio dosta losiji. Ono trece novo je isto bilo ok, ali nije mi ostavilo utisak.

Prvi put sam pio Crow. Meni je stvarno pitko ovo pivo, klizne samo i mislim da je sasvim ok za sire narodne mase. Meni je po ukusu nesto jace telo, ali Gecko mi je bio ok (malo limunastiji). Mr. Hyde mi je bio isto interesantan jer je pun ukusa, a jako slabo pivo (3,8%). Iz dogme su isto bili ok, ali kada imaju svoju pivaru koju prave, onda bih dao konacan sud. Paunovic Porter mi je isto lepo legao.

Razocarao me je Oldbridz, ocekivao sam vise. Jako su im cudna i losa piva. Kabinet, hehe, oni su sampioni. Svako pivo im je sve gore. Najbacenije pare su mi na barikirani Cherry koji su prodavali 300din za 0.2L. Crkao bih da nisam probao, ja mislim da sam pola prosuo. Odvratna kombinacija wannabe visnje i drveta koje ne daje one arome koje bi trebalo, nego daje aromu bandere. SingleHop Citra je takodje katastrofa, meni je umetnost kako su napravili tako slabasno pivo sa tako dobrim hmeljom.

Probao sam jos svasta, ali mi nista nije ostavilo neki veliki utisak da sada nesto pisem tu.

Na kraju sam se zapio i morao da prekinem sa degustacijom :)

Sve u svemu, napreduje scena, ali su nam craft piva na nasoj sceni dosta slicna. Fali im WOW faktor. Neko ima ideju ali nema realizaciju. Sa druge strane neko ima perspektivu pa videcemo sta ce da urade.
#13838 od dalibor
22 Jan 2017 13:03
Konacno sam probao i Cika Leny-ja, AltBier pivare Crow.
To nije bila obična proba vec uporetni test cuvenog Dusseldorf AltBier-a Uerige, gde je inače nastao ovaj stil.
Uerige Alt je stigao direktno iz Dusseldorfa, a Crow Alt sa Minissove tocilice na Tavanu.
Slika
Desno na slici je Uerige, levo Cika Leny.
Boja skoro identicna.
Ukus i aroma, slatkast ukus, dominira aroma slada + plemenite sorte hmelja.
Gorcina kod Cika Lenyja slaba, kod Uerige je dosta jaca.
Oba piva lepo izbalansirana.
Jedina primedba na Cika Lenyja je gorcina, trebalo bi je biti vise.
Svaka preporuka. Ako niste probali AltBier stil,probajte.

Tapatalk
#15079 od attila
18 Maj 2017 12:23
Slika

Pijem sada :) Malteski IPA.

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
#15584 od attila
23 Jul 2017 12:29
Rumunski kraft, Red Ale sa vockastom aromom.SlikaSlika

Sent from my SM-J710F using Tapatalk