Sinoć ste popili dobro ili možda loše pivo? Podelite to sa ostalima.
#9234 od Mali Bane
02 Feb 2016 23:53
Fazon je sto smo mi navikli na americke hmeljeve i takve IPA-e. Engleske su mnogo smirenije, i moram ti reci da mi sa vremenom sve vise i vise prijaju takva piva. Evo sad mi odlezava i gazira se Bitter jedan (naravno na dva kvasca razdeljen, peticu i cetvorku).
#9235 od Shone
03 Feb 2016 00:52
jovanc je napisao: o ukusima se ne treba raspravljati i tu je velika TACKA.

De gustibus non est disputandum - ali se vazda, samo o tome i raspravlja.
#9236 od Gracijani
03 Feb 2016 00:58
Meni se bas svidja ta rasprava o ukusima i slazem se i oko toga da je shield bolji od sharpa, i da za cvetne engleze razvijas ukus vremenom i da možeš definitivno vise da ih popijes nego citrusnih amera. Sve mi je ok osim tog crnog bada. :-)))
Precenjen mi je nekako. Bar ovaj sto se prodaje kod nas. Mada mi je i kozel bolji u ceskoj nego kod nas. Kod nas nekako manje gaziran. Vise secerast. Mozda lupam, ali tako mi je...
#9237 od jovanc
03 Feb 2016 01:01
E tu IPA-u iz Rode sam probao i bas mi nije odala ukus ipe vec vise kao neki lager. Uopste nema gorcine. Moguce da se neko zeznuo i pogresno pivo zapakovao ali moje iskustvo sa tim pivom je da ga ne bih kupio opet. Mozda je samo losa flajka bila, ne znam.

Moguce i to sto Bane kaze, mozda je umerenija od onoga na sta smo svi mi navikli.

A taj sharp je teska glupost od piva. Zaista gore industrijsko pivo nisam probao. Bilo mi je mucenje da ga popijem. Slazem se da nisam korektan sto tako kazem, ali do sada najvece razocaranje od svih industrijskih piva.
#9238 od Ron Jeremy
03 Feb 2016 08:53
Mapinguarify je napisao:Пио сам летос. Ваљда их Апатинска пивара увози. Генерално, није лоша ИПА. Традиционална је, тако да није оно што можда очекујете када узмете ИПА-у. Од хмељева користе Challenger, што је интересантан избор у сваком случају. Није нешто да се одушевиш, али није ни лоше. Фино је то што може да се нађе у неким маркетима, кошта око 200 кинти.
http://www.ratebeer.com/beer/worthingto ... hield/286/

I ja probah neki dan, takvo razocaranje na licu, da mi je zenka pomislila da se nesto desilo :lol:
Ne mogu ja to da podvedem pod IPA pa da ga ebes ! Da je stajao pale ale, ok , ovako........ :roll:
#9239 od Gracijani
03 Feb 2016 10:18
Ron Jeremy je napisao:
Mapinguarify je napisao:Пио сам летос. Ваљда их Апатинска пивара увози. Генерално, није лоша ИПА. Традиционална је, тако да није оно што можда очекујете када узмете ИПА-у. Од хмељева користе Challenger, што је интересантан избор у сваком случају. Није нешто да се одушевиш, али није ни лоше. Фино је то што може да се нађе у неким маркетима, кошта око 200 кинти.
http://www.ratebeer.com/beer/worthingto ... hield/286/

I ja probah neki dan, takvo razocaranje na licu, da mi je zenka pomislila da se nesto desilo
Ne mogu ja to da podvedem pod IPA pa da ga ebes ! Da je stajao pale ale, ok , ovako........ :roll:

Nemoj da si razocaran. Engleske ipa su nahmeljeni ejlovi. Ali njihovim a ne americkim hmeljem. Za cirkanje mnogo vise prijaju, dok su mi amerikanci nekako vise dezertni, pogotovo imperial ipa-e. Svakako je americka ipa pivo koje najbolje ide uz vecinu hrane. Uz saison. Ali tesko da bih mogao, recimo, vise od tri torpeda da popijem. Dok bih engleskih ipa mogao da pijem i pijem. Torpedo sam dao za primer posto mi je to def omiljena imp. ipa. Uvek imam poneku kuci.
#9240 od AleksandarV
03 Feb 2016 11:24
Ovo sinoć otvorih.
Pivo koje prekrasno vuče na vino. Prekrasne crvene boje, hrpom mjehurića, mirisom na vinski mošt i prelijepom kiselom vinskom notom na nepcu. Poezija od piva.

Slika
#9242 od Gracijani
03 Feb 2016 12:37
AleksandarV je napisao:Ovo sinoć otvorih.
Pivo koje prekrasno vuče na vino. Prekrasne crvene boje, hrpom mjehurića, mirisom na vinski mošt i prelijepom kiselom vinskom notom na nepcu. Poezija od piva.

Slika

Znam tacno na sta mislis. Dva puta sam pio liefmanov goudenband. Taj red sour je zaista specifican. Kao vino. Zena mi nije verovala da je pivo u pitanju. Rekla je ili nije pivo ili je pokvareno :-)
#10085 od pivkana
13 Mar 2016 21:33
Juce sam se prijatno iznenadio poljskim ejlovima u Maxi-u. Za 100 dindzi po flasici, skroz dobra piva! ;)

Slika

Slika