Mapinguarify je napisao:Ali pazi, Landrace-a znaju i kućni pivari uglavnom i kretao se u tim krugovima. I zna se da pošteno radi posao.
Ma ne zameram, nego samo smatram da je 15 litara uzeti na slepo zaista previše.
E da, ako nemaš kapacitete, a hoćeš dobro pivo za relativno male pare, kapiram da ti je tamni Budweiser najbolja opcija za jako solidno pivo, za prilično malu kintu. Jest da nije kraft, a ni kućna izrada, već velika industrija. Ali je isto tako i pravi primer jako dobrog industrijskog piva. Ja radim od celog zrna, ali sam radim jednu u par tura. Inače radim sa društvom, tako da ni ja nemam prevelike kapacitete što se kuvanja tiče. Ali opet, fora je samo redovno kuvati.
To je bilo jos pre par godina, kad je Djole tek pocinjao...bilo je to stvarno super iskustvo i druzenje, cepali smo kod njega u Bogaticu, videli prvi HERMS, pa nastavili kod mene na vikendici, blizu Sapca

hehehe, kao da si znao, rado popijem tamni Bud

a niko ne kaze da su tamno niksicko i bud vrhunska piva ali meni u poslednje vreme daleko bolje prijaju od svetlih lagera koje sam lokao godinama..
p.s. kad smo kod ceskog i Sapca, takodje toceno Cesko u centru Sapca. tzv Jugent, je za svaku pohvalu (uzimam u obzir i cenu)

jovanc je napisao:
@svi ostali, pobrkao sam koje prvi pominjao ovi 15L
15L piva na slepo, prosto je. Kad jednom probas domace pivo, svaki put zamisljas da je domace pivo nesto savrseno, osim ako prvi put nisi probao neko govance
bas tako...
Srecu cine male stvari i veliko pivo!