Sinoć ste popili dobro ili možda loše pivo? Podelite to sa ostalima.
#964 od Stole
23 Jul 2014 23:24
Otvoricu ovu temu sa izjavom da je ovo najbolje pivo koje sam ja do sada probao. Ova izjava je bez trunke objektivnosti jer sam ja neizlecivi fan tamnih, izrazito sladnih piva. Ovo mi je bilo fantasticno. Zif crno sa postojanom smedjom penom koja se fino zadrzava do kraja. Mada, u dobrom delu, postojanosti pene je dodala i potpuno neprikladna casa (hvala gospodi iz Pivopije na tome) ali i u standardnoj stout casi bi pena bila sasvim fina.

Miris vuce pomalo na prepecene sladove, karamelu i vanilu a sa prvim gutljajem upucava (ali ne na los nacin) cokoladni ukus koji prati gorki aftertaste hmelja koji prelepo balansira pivo. Blago gazirano, bas onako kako dobar stout treba da bude. Nevidjeno pitko.

Moram da kazem, ne bi mi bilo zao da za celog zivota mi ostane samo ovo da pijem. Ako boga znate dajte neki dobar clone recept za ovo.

Slika
#965 od Shone
23 Jul 2014 23:41
Porobao sam ga pre jedno dva meseca, meni se jako dopalo pivo, malo mi je glupo da ga opisujem sa ove vremenske distance, tako da ću tu fazu preskočiti. Ali probaću da napravim nešto slično u kućnom izdanju. Čak mislim da će biti dve varijante, u jednoj će biti za sada "secret ingredient", pošto sa tim elementom nije lako raditi moraću da smislim način kako da ga upotrebim.

Nego vidim da imaš čašu Baltike, da li si probao njihov Baltic Porter?
Slika
#966 od Stole
23 Jul 2014 23:52
Nije to moja casa :) Gospoda iz Pivopije su mi dali malo neprikladnu casu uz Double Chocolate Stout. Nisam probao Baltic Porter.
#972 od Shone
24 Jul 2014 01:39
Mnogo dobar Baltic Porter, na žalost ovi što ga uvoze sve imaju samo to ne, kad budem namontirao friz prva tura će biti taj stil. Inače dobro im je i pšenično.

Slika
#2353 od Sava
21 Okt 2014 15:12
Slazem se sa ocenama ali ovo pivo ima jedan fazon.

Ako ga otvorite bas bas hladno (a porter ne bi trebao da bude prehladjen) onda je OK. Kada se malo ugreje, onda je sjajno - cokolada i gorcina u odlicnom skladu. Kada se jos vise ugreje (sobna temperature), e onda je jako lose. Ona cokolada nekako odskace i tesko je za pice, nekako kiselo. Jedva sam slistio kraj boce.

Rado ga preporucujem svima koji ulaze u ovaj svet (svet van Jelena i Lava), posebno zenama (cokolada = wow kod njih).
#2354 od Stole
21 Okt 2014 15:15
Svaka cast na zapazanju. To sto spominjes zapravo nije fazon samo ovog piva vec svakog stila piva ponaosob. Svaki stil piva ima odredjenu temperaturu na kojoj bi trebalo da se servira jer ce bas na toj temperaturi najvise i doci do izrazaja. To je generalno boljka nasih pabova jer ne mogu prilagoditi temperature svakom stilu piva.

Sto se ApaChe (Apatinska, Chelarevo) piva tice njihova optimalna temperatura je tik nesto iznad temperature smrzavanja. Tada se najmanje ukusa oseca.
#2358 od SVR
21 Okt 2014 16:19
Nalozio sam se da cloniram ovo pivo pa sam se predomislio. I nije bas toliko dobro iako na Rate beer valjda ima dobre ocene

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju