Fotografije, sheme i uputstva kako napraviti svoju opremu za proizvodnju piva.
#14294 od raix
11 Mar 2017 10:57
Ne znam zasto je nedovoljno. Znam da je preporuka 10mm. Ali ako bi produzio spitalu mozda bi bilo dovoljno. Pogledaj da li negde neko radio proracun tipa duzina spirale i zapremina worta. Znam da je za fi10mm odnos metar na 3l worta. Drugo, mozda mozes da napravis CFC od toga sto imas dzabe.
#14296 od BlackyBandit
11 Mar 2017 11:14
Može bez problema, i prilično dobro radi posao. Moraćeš malo da povećaš dužinu čilera (15-20m). Ne znam kako ti izgleda posuda za kuvanje, ako je šira, te cevi se prilično lako savijaju i možeš da napraviš nešto nalik na ovo. Imaćeš bolju dodirnu površinu i brže će ti se ohladiti sladovina.

Slika

Slika
#14320 od BlackyBandit
14 Mar 2017 01:04
Nemoj samo da se razbijaš oko toga da li će ti čiler biti savršeno okrugao, simetričan, estetika je u drugom planu. Pošto ti je sud relatovno širok, a cev prilično malog prečnika, u cilju ti je da se ne pojave tople i hladne zone tokom hlađenja, i da sto pre ohladiš sladovinu, kako bi izbegao rizik od kontaminacije. Znači što veća i ravnomernija dodirna površina sa celom zapreminom sladovine. Uvi ga u osmicu ili napravi dva čilera sa različitim prečnicima ili probaj hidru kao što ti je taraba predložio.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost