Fotografije, sheme i uputstva kako napraviti svoju opremu za proizvodnju piva.
#16068 od Alek88sa
15 Nov 2017 21:56
Pozdrav, zanimaju me kakva su vasa iskustva sa balonima od stakla za fermentore i balona za vodu plasticnih la fantana.Ja sam razmisljao da probam da probusim dance od staklenong balona i da namesti tu vrenjacu a dole na grlic da namestim neku slavinicu kako bih ispustao kvasac.Naravno napravio bih nekakav nosac za to.
Ziveli
#16087 od civi
20 Nov 2017 21:16
Nema potrebre da se nerviraš verovatno niko nije imao "iskustva" sa bušenjem balona pa otuda i nema komentara na to. Ukoliko neko ima sličan ili isti problem ili ideju siguran sam da će ti dati svoj sud o tome.

Alek88sa je napisao: zanimaju me kakva su vasa iskustva sa balonima od stakla za fermentore


ja sam radio samo jednu fermentaciju u staklenom balonu i to vrlo uspešno naravno nisam ga okretao naopako, ljudi se žale da prilikom rukovanja sa njima, najčešće prilikom pranja, vrlo lako pucaju i onda mogu samo da idu u kantu.

Alek88sa je napisao: balona za vodu plasticnih la fantana


Po meni ovo je totalni promašaj jer ovi novi baloni imaju dršku koju je nemoguće oprati nakon fermentacije, oni obični možda i mogu ali i oni su rebrasti po sredini pa su jako teški za održavanje.

Alek88sa je napisao:Ja sam razmisljao da probam da probusim dance od staklenong balona i da namesti tu vrenjacu a dole na grlic da namestim neku slavinicu kako bih ispustao kvasac


Šta da ti kažem na ovo vrlo verovatno da je ideja na mestu ali siguran sam da ako kupiš gotov konusni fermentor imaćeš mnogo manje muke i na samom kraju ćeš definitivno proći jeftinije i ako ti to iz ove perspektive izgleda da je skuplja varijanta.

:ojha: :ojha: :ojha:
#16088 od Alek88sa
20 Nov 2017 21:31
Hvala na savetu da li je neko okacio ovde ili sam video sa strane ne mogu da se setim...plastican fermentor sa teglom dole i tako vadi kvasac.Mozda je problem sto se opterecujem oko svega...umesto samo da pocnem da kuvam na serpu a ovako oko svega razmisljam,Kad bude plata videcemo sta mi je ciniti
#16089 od civi
20 Nov 2017 21:42
Imam ja plasticni konusni fermentor ali nisam vadio kvasac, odavno sam odustao od pranja kvasca. Konusni fermentor ima svojih prednosti ali i svojih mana, za pocetak kanta kod zemunaca ili ssm zlatar plast
#16095 od Alek88sa
21 Nov 2017 18:34
Imas pravo ja sam mislio kod staklorezca da ga probusim ili da komplet dance isecem
Ma izgleda da cu ipak na ovim obicnim da zavrsim...

Treba da krenem sa tim kuci pa sam mislio neke stvari vec da resim oko toga u startu...
Koliko toliko da nesto iskontrolisem unapred...Vise glava pametnije od jedne ili 2

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost