I na kraju, kvasac sav taj bućkuriš pretvori u pivo.
#14253 od vartop
06 Mar 2017 15:03
Sa ovim kvascem nisam ni nameravao da radim sledeću turu. Ovo je čisto probe radi, da vidim kako se radi, taloži, koliko vremena treba i sl. Inače na nekim drugim forumima ,čitao da ljudi uzimaju sterilnom kašikom bez problema, i to iskusni pivari ,koji imaju iza sebe preko 50-tak kuvanja. A odlučili se za ovu metodu zato ,što im je najjednostavnija a kažu da nikad nisu imali nikakav problem.
P.S. Pročitao ovu temu od početka do kraja, kao i na VolimPivo ,Pivarstvo i neke Češke forume. ;)
#14254 od raix
06 Mar 2017 15:59
Samo taj deo boje bele kafe ti je kvasac. Sve ostalo je djubre. U zavisnosti od soja kvadcs zavisi lako ce se taloziti. Tako da to sto si sada probao i dobio u ovom pokusaju me mora da bude primer i za naredni put.
Kada izmutis kvasac sa predhodno pripremljenom vodomvodom, kvasac ce najduze plivati u vodi. Cim pocne da se talozi taj tamni deo odlij sa vrha vodu u kojoj pliva kvasac a to sa dna ostavi. Nadalje ospiras samo taj odliveni deo ako se i u njemu izdvoji vise slojeva.
#17482 od SasaFi
10 Maj 2019 18:28
Pozdrav svima
Gde ili na kojim sajtovima se mogu poruciti tecni kvasci? Unapred hvala
#17484 od civi
11 Maj 2019 09:28
Da ti stigne iz inostransta u Srbiju nigde.
Moraš preko nekog prijatelja pa da ti donese
#17485 od Šumadinac
12 Maj 2019 00:13
Imas najblize sto ja znam Budimpesta ili Nova Gorica u Sloveniji

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju