A kad slad završi svoje, tu je hmelj za gorčinu i arome.
#10012 od Sremska Piva
11 Mar 2016 02:55
Ma ovo apatinsko niksicko je qrac, meni je vise na povracku al ajde... Ono sam davno pijo, bukvalno kako pijem, osetim isto kako mi silazi niz grlo kao kad se dize i povracam, ma najbolje pivo :D
Al nije to slucaj sa divljim hmeljom, dobija se puno bolje pivo od kupovnih shitova al je ipak prdez nekako, nije to to...
#10017 od Ćiva KG
11 Mar 2016 13:05
jovanc je napisao:Cim ga on prodaje kao cvecku a ne kao sirovinu za pivo sve ti je jasno. Mozda moze da bude i za pivo ali nikad ne znas sta dobijas.
A pri tome imas veliki problem pri doziranju, ne znas mu % AA i mozes samo odokativno da ga stavljas.


Upravo tako... Poslah im pitanje da li je za pivo i koji je %AA ali nema odgovora. Čak stoji i dalje 0 komentara. Zato i pitah da li se neko razume u materiju...
#10031 od Sremska Piva
11 Mar 2016 21:03
Pa naravno da nece odgovoriti kad gledaju tvoje pitanje ko spansko selo :D
#16530 od belka
08 Mar 2018 14:04
@stole da li mozda imas svez link za tabelu sa hmeljevima jer je ovaj mrtav.
@bole slocno pitanje, da li postoji aktuelan link za tvoj tekst o hmelju, zeleo bih da ga procitam, ali DB link je mrtav.
Hvala narode,
#17966 od Vladimir Marković
08 Jan 2021 09:41
Bole je napisao:Ево текста о хмељу који сам писао за Мајстора, али никада није у потпуности објављен, али ето мени шансе и прилике да га поделим са вама. Иначе за литературу сам користио нет и 80% сам користио лњигу "Хмељ" проф. Јана Кишгецког. Нисам радио копи/пасте јер табеле не могу да унесем у пост.

https://www.dropbox.com/s/5hea2wjxu04t0 ... j.pdf?dl=0


Жао ми је што ми је други пост на овом форуму закерање али заинтересовао сам се да прочитам све што је објављено за нас, почетнике, а овај линк је мртав.
#17968 od civi
08 Jan 2021 12:42
Proguglaj malo po nazivu autora siguran sam da ćeš naći negde u pdf-u

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju