A kad slad završi svoje, tu je hmelj za gorčinu i arome.
#17477 od velja
10 Maj 2019 07:31
Da li neko zna koje su ovo bubice na hmelju? Ima ih na svim listovima, i mladim i starim, pojavile su se odjednom pre tri dana.
Nemate potrebne dozvole da pogledate prikačene fajlove u ovom postu.
#17478 od Šumadinac
10 Maj 2019 10:34
To su biljne vaši , napadaju skoro sve , ne znam kako bi se odbranio od njih prirodno ali mozes da probas hemiski preparat koji nije mnogo otrovan , karenca(vreme za koje se ne treba upotrebljavati biljka) ti je oko 2-3 dana sto znaci da nije opasan , zove se Actara uzmi malo pakovanje objasnice ti na koliko vode da rastvoris i oprskaj sa kantom , taj preparat mozes da nabavis u poljoprivrednoj apoteci i on bukvalno zaustavlja apetit bubama i mikro organizmima i posle nekoliko dana od gladi umru , ili ponesi list sa tim bubicama u apoteku pa da ti kazu sta je bas specijalno za to
#17483 od civi
11 Maj 2019 09:23
Najefikasnija je hemija, ako su se mnogo namnožile onda idi u agroapoteku i uzmi neki preparat. Ukoliko još nije uzelo maha uzmi flašu vode ili kofu i u nju tresi pepeo od cigare i bacaj pikavce za 5 dana procediš "vodu" i prskaj i sa gornje i sa donje strane lista ovo je extra metoda međutim kao i svako drugo organsko sredstvo ovo je površinsko i čim padnje kiša mora prskanje ponovo.

Za potpuno organsku proizvodnju ide bure koje se napuni vodom do pola i u njega ubaci kopriva i beli luk to se ostavi da fermentiše na suncu jedno 20 dana i time se tretiraju biljeke sa gornje i donje strane lista jednom nedeljno i posle kiše. Ovo "sredsto" je otrov za sve štetočine ali treba izdržati taj miris dok se pretače iz bureta i prska. Biljke isprskane sa ovim su potpuno zašteićene čak i od nepoželjnih berača :-)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost