Higijena je pola zdravlja, a kod piva i više od toga.
#17723 od Teopis
14 Dec 2019 00:30
SVR je napisao:Rastvor joda ne mora da se ispira.

Koji tačno jod (Povidon jod?) i u koliko vode se rastvara?
#17724 od Stive_O
14 Dec 2019 01:02
SVR je napisao:Nikako

Piše kod njih da ga koriste za dezinfekciju oreme u mlekarama itd ali ja sam kod tih stvari (hemije) za dezinfekciju jako bojazljiv pa rekoh da proverim da li neko ima iskustva. Hvala na odgovoru
#17725 od SVR
14 Dec 2019 01:07
pise, treba citas. ako pise da treba potegnes ljutu HTZ opremu i da u dodiru sa kozom oce koza da provristi :-D nije sredstvo ni slicno STAR SANu, tj. mora da se ispira. ovo sto si dao je za ciscenje a ne za sanatizaciju. ima sredstava za mlekare koja mogu da se koriste pakovanja dal 25lit, sad ne znam ni koj' proizvodjac bese pivara razbeerbriga je koristila na svom slovencu
#17726 od SVR
14 Dec 2019 01:11
imas aplikaciju sanicalc preracunas koliko joda treba u zavisnosti od kolicine vode. 2 minuta stoji radi sanitizacije, ne ispira se.
jedino od joda oce ako imas plasticne fermentore, da plastika pozuti od joda :-D
#17727 od Stive_O
14 Dec 2019 01:19
SVR je napisao:pise, treba citas. ako pise da treba potegnes ljutu HTZ opremu i da u dodiru sa kozom oce koza da provristi :-D nije sredstvo ni slicno STAR SANu, tj. mora da se ispira. ovo sto si dao je za ciscenje a ne za sanatizaciju. ima sredstava za mlekare koja mogu da se koriste pakovanja dal 25lit, sad ne znam ni koj' proizvodjac bese pivara razbeerbriga je koristila na svom slovencu

To isto pise i na izbeljivacu :lol: . Držaću se oxija za sad dok ne nabavim neku sredstvo koje je kao star san samo drugi projzvodjač isto ima san u nazivu cak je i pakovanje isto iz Hrvatske.
#17728 od Teopis
14 Dec 2019 09:35
SVR je napisao:imas aplikaciju sanicalc preracunas koliko joda treba u zavisnosti od kolicine vode. 2 minuta stoji radi sanitizacije, ne ispira se.

Našao sam app, piše da ide 7,93ml na 10L hladne vode.
Valjda je taj njihov Iodophor isti kao naš Povidon jod.

SVR je napisao:jedino od joda oce ako imas plasticne fermentore, da plastika pozuti od joda :-D

Ionako ide žuto pivo u njega :D

Po komšijskim radnjama vidim da ima Chemipro SAN, to je kao zamena za Star san,
Nadam se da će i naši da ga uvozni uskoro.
#17741 od Teopis
18 Dec 2019 17:13
Galisept, sani granule...
Da li one mogu da se koriste za dezinfekciju?

edit
Nisam pročitao temu od početka.
Može da se koristi. 1g na 5l vode bez ispiranja.