Pozdrav svima.
Pazario sam pre par meseci 4 fermentora, koji su zapravo samo inox limenke sa konusom.
Ima ventil za ulaz sladovine, pretakanje piva, kao i odvod za kvasac.
Jako loše uradjena oprema, ali sam je dobio za male pare, pa se i ne bunim previše.
interesuje me da li je izvodljivo opremu nabudžiti da bude pod pritiskom, i koliko je zapravo kompleksno sve to uraditi?
Za sada sam uradio 2 ture od po 100L da ih testiram, i u suštini radi ono za šta je zamišljeno, ali može to mnogo bolje.
Takodje, najviše me brinu poklopci na fermentorima, koji su osigurani samo sa 4 osigurača, i svaki put sam morao oblepljivati trakom, da bih osigurao da nece ulaziti kiseonik. Takodje, ti osigurači su zakucani pop nitnama, i deluje mi kao da to može dosta bolje.
Nemam fotke trenutno, ali cu zakačiti ovih dana.
Pazario sam pre par meseci 4 fermentora, koji su zapravo samo inox limenke sa konusom.
Ima ventil za ulaz sladovine, pretakanje piva, kao i odvod za kvasac.
Jako loše uradjena oprema, ali sam je dobio za male pare, pa se i ne bunim previše.
interesuje me da li je izvodljivo opremu nabudžiti da bude pod pritiskom, i koliko je zapravo kompleksno sve to uraditi?
Za sada sam uradio 2 ture od po 100L da ih testiram, i u suštini radi ono za šta je zamišljeno, ali može to mnogo bolje.
Takodje, najviše me brinu poklopci na fermentorima, koji su osigurani samo sa 4 osigurača, i svaki put sam morao oblepljivati trakom, da bih osigurao da nece ulaziti kiseonik. Takodje, ti osigurači su zakucani pop nitnama, i deluje mi kao da to može dosta bolje.
Nemam fotke trenutno, ali cu zakačiti ovih dana.