Lonci, fermentori, merni instrumenti i ostala oprema.
#17904 od Aleksandar82
21 Jun 2020 18:00
Да ли може да се користи пастеризатор који се тренутно продаје у Лидлу за укомљавање или кување, односно у било ком процесу производње пива. Реч је Silver Crest пастеризатору од 27 литара, цена је око 9000 динара. Линк https://www.lidl-service.com/cps/rde/SI ... am%20Maker
#17913 od civi
23 Jun 2020 10:17
Ovo nije baš dobro rešenje, oni koji imaju više iskustva će ti bolje objasniti ali poenta je što ovi lonci imaju blokadu pa nije moguće da ključa na 100 stepeni sat vremena, to može da se prebudži ali je po meni ipak loše rešenje. Osim toga ovi lonci su mali pa na kraju dobijaš oko 15l piva po turi a izgubiš vremena ko da kuvaš 50l
#17922 od Aleksandar82
17 Jul 2020 08:20
Ипак сам га купио, нисам још пробао да га користим за пиво јер сам га тек тестирао. У њега стаје око 29 литара воде и може да кључа колико хоћеш, проверено. Мислим да није лош да се користи за укомљавање али ћу пробати да видим како иде и јављам како је прошло.
#17923 od sinisaz
17 Jul 2020 10:38
ISPROBANO! ;-)
Ja sam ga koristio za ukomljavanje i super je išlo, imam onu kesu za slad iz DM-a. kada se kesa skroz nasloni dole na sondu, na displeju brzo počne da raste temperatura ali onda samo malo podignem kesu i promešam varjačom i temperatuira se opet spusti na podešenu.
Trenutno tražim bolje rešenje što se kese tice tako da neću morati u ovom obimu da mešam.
Mislim da je totalno praktična stvar za ukomljavanje ali ne i za kuvanje jer ima termostat koji gasi na 100C i onda padne na 99-98 pa onda opet greje do 100C.
Meni se to nije svidelo pa sam kuvao u prohromskom buricu na plin.
Sada je u Lidlu u Pančevu na popustu i košta 7000,00.
#17924 od Aleksandar82
17 Jul 2020 10:56
Ја сам га и узео док је на снижењу. Да ли би могао неки филтер да се намонтира на славину унутар лонца па да се не користи врећа то би било право решење.
#17925 od sinisaz
17 Jul 2020 13:15
Možda bi i moglo, najbolje bi bilo da se napravi neko sito od prohroma.
Možda ćemo uvim promašiti temu ali bi to mogli nastaviti u nekoj drugoj temi,
Možda neko ima neke dobre predloge?

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju