Stranica 11 od 11

Re: fermentacija

PostPoslato: 17 Mar 2019 19:29
od raix
Star san je odlican i u sve se mesa!

Re: fermentacija

PostPoslato: 10 Apr 2019 23:15
od Southzion
Prva 3 dana babling u vrenjaci 3 put na minut... 4 dan po jednom svaka 3 min,dal je to ok ili imam negde mistejk? krausen srednji nije neki venac ,kvasac na dnu, slabo se krece, Us 05
na 6 lit piva 5 grama, og1060, rehidriran u sladovini na 20c. Zapunjenost ferm. 60% temp 18~21. Ferm u duksu... Brate šta još navesti,od podataka, obzirom da je prvi uvarak exzrakta pale ale moje vops. Da li je ok da sporo radi us05 posle 3,4 dana ?

Re: fermentacija

PostPoslato: 11 Apr 2019 07:16
od Mladen
Sve je OK, bez brige. Samo sacekaj jos 10-ak dana da zavrsi do kraja.

I jos nesto za ubuduce, ako nemas mehurice u vrenjaci, ne znaci da kvasac ne radi.

Re: fermentacija

PostPoslato: 11 Apr 2019 17:42
od Southzion
Ok, nego da li malo da zavrtim ferm, čisto da kvasci koji su pali krenu malo na gore, dal je to pametno?

Re: fermentacija

PostPoslato: 12 Apr 2019 14:31
od Radovan
Talog koji je na dnu je od proteina i brasna .Takodje i mrtav kvasac koji je odradio i treba da je dole.Imas sasvim dovoljno kvasca koji pliva i ne diraj nista.

Re: fermentacija

PostPoslato: 18 Apr 2019 15:11
od raix
Sledeci put rehidriraj u vodi koju si prokuvao 10min i ohladio na 20 stepeni. Ne treba raditi rehidraciju u sladovini.
Ostalo...ostavi i ne zabadaj nos svako malo.

Re: fermentacija

PostPoslato: 03 Apr 2021 17:35
od Ducabaksuz
Ljudi imam problemčić, kuvao sam prvi Porter, OG 1.066 i stavio sam jednu kesicu US05 na 15l sladovine, fermentacija je bila baš burna prvih nekoliko dana na temperaturi od 20 stepeni, nakon 2 nedelje sam otvorio fermentor i izmerio FG, fermentacija je stala na 1.030 i od tada se ne menja, u čemu je problem, šta da radim? :shock: probao sam da malo promuvam fermentor, da nekako aktiviram kvasac, probao sam ga kad sam merio gustinu, na ukus nije loše, nije pokvareno, ali je baš slatko :evil:

Re: fermentacija

PostPoslato: 05 Apr 2021 12:06
od civi
Zaustavljena fermentacija, probaj da malo digneš temperaturu, promućkaš fermentor (malo), dodaš malo novog kvasca ili da malo prokuvaš šećer i dodaš malo otopljenog šećera.