Kuvanje samo sa žitaricama.
#15398 od Stefan
03 Jul 2017 17:50
Planiram da skuvam svoj prvi witbier, ciljam na neki klon hoegardena. Na ovaj recept sam naisao kao "proveren" i ubacio ga u brewersfriend:

Method: BIAB
Style: Witbier
Boil Time: 90min
Batch Size: 22 liters (fermentor volume)
Boil Size: 28.5 liters
Boil Gravity: 1.039 (recipe based estimate)
Efficiency: 60% (brew house)

Og 1050
Fg 1010
Abv:5.26%

3kg psenicne pahuljice
3kg pilsner (maltinex)
100gr munich

30g goldings(60min)
Coriander 30g (5min)
Suva kora pomorandze 10gr(5min)


Ukomljavanje:
50-15min
68-60min
78-10min
Kvasac safbrew s33 11gr


Svaka sugestija je dobrodosla, posebno oko ovih pahuljica da li treba da radim cereal mash. Po ovom receptu ne pise da treba...


Sent from my iPhone using Tapatalk
#15402 od Mali Bane
03 Jul 2017 21:13
Ne treba ti cereal mash. Uzmi Brewferm Blansche, S-33 je djubre od kvasca. I taj rest na 50 ti ne treba manje vise.
#15406 od Stefan
03 Jul 2017 23:12
Ok, po originalnom receptu ide wyeast 3944, ali sam trazio adekvatnu zamenu suvih kvasaca i vec narucio s33 .

Prvo sam hteo breferm, ali kada mi preracunaju postarinu, pa na sve to pdv iskreno ne narucuje mi se od njih... valjda necu da zeznem sa ovim :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
#15410 od Mali Bane
04 Jul 2017 07:32
Neces zeznuti, nego je nepouzdan kvasac do bola. Ajde nizak je OG pa ce valjda uspeti da zavrsi, ali generalno meni se do sada pokazao kao kvasac koji bas visoko zavrsava :/
#15412 od Stefan
04 Jul 2017 09:06
Probacu pa cemo videti kad sam vec kupio... uradicu i underpich da dobijem sto vise estera.


Sent from my iPhone using Tapatalk
#15425 od Stefan
04 Jul 2017 21:51
Bas znam da odaberem kvasac :) ucim na greskama( mada tek kada probam mogu da sudim) stavicu celu kesicu pa cu javiti kakvo je stanje
A blanche cu uzeti za sl put i to kada budem isao za Bg, jer onoliki harac iz principa ne placam ;)



Sent from my iPhone using Tapatalk
#17276 od MilanL
07 Nov 2018 03:36
Posto sam video ovde da se postavlja pitanje kvasca za belgijski wit, sta biste mi preporucili a da ima kod nas da se nabavi? Po receptu koji sam nasao koristi se 3944, ali, nema ga kod nas i video sam da su adekvatne zamene T-58 i WB-06(blanche mi je dosta skup), s tim da je WB-06 namenjem bas za ovaj tip piva ali sam primetio da ljudi ne vole da ga koriste. Sta biste mi preporucili? I koliko mi preporucujete korijandera da stavim? Po ovom receptu ide nesto manje od 30gr na 20l piva.
#17279 od Mladen
07 Nov 2018 11:13
Probaj K-97 za wit.
Sto se korijandera tice, zaista ne bih znao da odgovorim. Tek mi je u planu mi je da napravim witbier, tako da ne mogu reci nista iz iskustva, ali sam gledao neke preporuke da ide oko 0.5g/l, znaci u tvom slucaju 10g.
#17286 od raix
09 Nov 2018 15:30
Zacini uvek idu po ukusu.

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost