Sve te male, velike i javne tajne kod pravljenja dobrog piva.
#17292 od djuro13
26 Dec 2018 18:23
Pozdrav!

U kojem komercijalnom obliku je kod nas dostupna amiloglukozidaza i na koji način (kada u procesu, koliko...) se koristi u kućnom pivarstvu? Na netu je nalazim u obliku nekih dijetetskih suplemenata (tablete itd...)

Ideja je da upotrebimo amiloglukozidazu da još malo "osušimo" pivo, spustimo FG (kuvamo od ekstrakta, ponekad nam gustina ostane visoko - mućkanje fermentora i podizanje temperature fermentacije pred kraj nam ponekad ne upali)

Druga varijanta je poznata primjena amiloglukozidaze u pravljenju Brut IPA piva.
(ovim vrstom IPA bi se svakako bilo lijepo pozabaviti jednog dana, kada dječije bolesti prođu)

Hvala! :)

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost