Sve te male, velike i javne tajne kod pravljenja dobrog piva.
#15820 od Sremska Piva
05 Sep 2017 23:18
Uglavnom, kegiras, zatvoris, pripicis co2, naguras na 30 psi ili 20 onog drugog, mali Bane ce reci cega, stavis na tocilicu i pijes, neznam sta tu nije jasno...
Mozda bas ispustanje vazduha da pivo nebi penilo, pa nemoj da zuris ko ja pre skupa pa nisam dobro ispustio vazduh iz kegova. pocnes lagano da punis co2 sa 10-15 psi, posle obrnes keg naopacke i na s glavi ispustis, par puta... Izidje Malo piva, to skupis u casu pa popijes, al vazduh izadje ako dovoljno dugo pustas co2 lagano sa otvorenim ventilom. Ali pre moras normalno da pocnes da punis bure sa co2, pa ga obrnes u akciji. Naopacke... pa kad zavrsis i zatvoris ventil, mozes opet normalno da punis [ne naopacke]... :beer-funnel:
#15828 od Sremska Piva
11 Sep 2017 22:20
Ma ni ne mora stalno da bude prikacemo, Napunis na 30 psi, sutradan opet naguras na 30 jer se pritisak smanji jer se pivo gazira pa treci dan valjda na tocilicu. Ja naguram na 30 pa zaboravim 2 dana i posle odma na tocilicu. bukvalno zaboravim 2 dana, ne namerno :beer-funnel:
Imam keg koji sam zaboravio vec 20 dana sigurno :beer-funnel:
#15829 od Mladen
11 Sep 2017 23:24
Sremska Piva je napisao:Ja naguram na 30 pa zaboravim 2 dana i posle odma na tocilicu. bukvalno zaboravim 2 dana, ne namerno :beer-funnel:
Imam keg koji sam zaboravio vec 20 dana sigurno :beer-funnel:


Koji si ti nama kralj!
#15834 od saša blagojević
12 Sep 2017 13:53
Stefane moj-posle dve nedelje ako ga staviš u keg-maltene nema potrebe ni da guraš co2 u njega.izgaziraće se samo u roku od nedelju dana.kvasci će se nataložiti dole a ti ćeš imati dosta bistro pivo.naravno,nije na odmet da mu pustiš co2,sve će to biti mnogo brže.kegiraj i uživaj

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost